v chaloupce z mechu a kapradí...

Třináctého na Třináctce

Únor je u nás poměrně klidnější měsíc a tak jsme si řekli, že bychom mohli vyrazit za kultůrou a já se dala do prohrabování akcemi na signálech. Objevila jsem akci nazvanou Třináctého na Třináctce s tím, že si tam Slávek Klecandr pozval Majerovky Brzdové Tabulky. Už ten název mě docela pobavil, tak jsem si ještě vygooglovala co nás vlastně čeká a po zjištění, že to vůbec nemusí být špatný jsme si zarezervovali místa.

 

 

Slávek Klecandr zahájil koncert asi hodinkou svých písní – některé byly zbrusu nové, jiné starší, každopádně všechny se nám moc líbily – přesně podle očekávání. To na Majerovky těch očekávání moc nebylo – a tak jsme zvědavě postávali o pauze ve vstupní hale a usrkávali čaj a kafe.

Po asi patnácti minutách jsme byli svoláni do sálu, kam taky nastoupila kapela spolu s novou zpěvačkou Alicí Holubovou (možná ji znáte z Hradišťanu) a hned spustili. Pro mě to bylo opravdu překvapení, krásné texty se výborně hodily k muzice, která byla místy šmrncnutá kelty a místy možná něčím úplně jiným. Přiznám se, že mě Majerovky nadchly tak, že jsem si hned po koncertu šupajdila koupit jejich CD – samozřejmě to, na kterém je většina písní, které zazněly na koncertě a na kterém je taky možné slyšet úžasný hlas Alice Holubové. CD si doma pouštím docela často a už se moc těším na další nějaký koncert Majerovek – a samozřejmě taky na další Třináctky. Ta atmosféra tam se prostě musí zažít…

Zobrazeno 2414×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz