v chaloupce z mechu a kapradí...

Den v Praze

21. 8. 2007 19:53
Rubrika: Radost

Dnes za mnou přijel bývalý kolega s manželkou a dětmi, kteří mě prosili, abych je provedla po Praze. Byl to pro mě docela šok, protože jsem ještě nikdy nic takového nedělala a taky jsem docela Pražskokulturní neznaboh - ač tu žiju už čtyři roky, moc toho neznám (až na kostely, ty mám prošlé celkem slušně, ale ty je, jako nevěřící, až tak nezajímaly). Tak jsem dyndala u Vítka, aby mi poslal nějaké chytré povídání a ráno jsme vyrazili... Stihli jsme toho celkem dost - Staromák, Týn, Karlův most, Kampu, Újezdský památník obětem komunismu cestou na lanovku, Petřín - věž i bludiště, Strahovskou Pannu Marii v exilu (tu moc doporučuji, jednak je krásná a taky je odsud nádherný výhled po Praze), Strahovský klášter (jen tak trošku), Hradčanské nám., Hrad, Sv. Víta,... Na zahrady už nebyly síly a tak jsme se odbelhali na oběd. Po něm jsem naplánovala návštěvu podmořského světa na Výstavišti a to bylo NĚCO...

Expozice sama o sobě není nijak veliká, ale ryb jsou tam spousty, krásné, barevné, až neuvěřitelné, obrovský žralok, nádherné korály.... Když jsme tak koukali na tu nádheru, začali mí nevěřící přátelé obdivovat, jak ta příroda všechno nádherně zařídila. A já si uvědomila, jak skvělý dar mám, když znám Boha - Stvořitele, Otce, věčnou Lásku.... Tak jsem říkala, že to nevidím jako přírodní krásu, ale jako to, co náš Pán stvořil a z čeho se můžem radovat... Nepochopili - nechtěli snad, nebo nemůžou... Bože, dej se jim poznat... Díky Ti za Tvé Stvoření!!

Zobrazeno 2916×

Komentáře

Goretti

2 MS: No, já to tam našla díky tomu, že po mši v 18 hod chodili strahovští k soše na májovou, ale je to pár let zpátky. ale jinak je to taková přizarostlá pěšinka se schůdkama v mezi; když jdeš z Pohořelce na Petřín přes Úvoz, tak je to kousek poté, co se ta cesta oddělí od Úvozu.

Goretti

Hodím do fotoalba mapku, tak se mrkni, je to samozřejmě přibližné, ale pro ilustraci snad stačí :-)

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz